Yoga

wP2213989

Jag hittade till yogan sent i livet och det är en ganska nyfunnen kärlek. Vintern 2009/2010 provade jag på lite grand, men det blev inte så jag fortsatte. Men när Algot hade fötts och jag började känna mig stel och knackig i kroppen, så tänkte jag att jag skulle ge yogan en ärlig chans.

Så jag gav mig in i yogautövandet med full styrka i januari 2012. Jag började lite smått med en lektion en gång i veckan, men snart hade det blivit två gånger i veckan. Efter sommaruppehållet körde jag igång igen helt intensivt med två gånger i veckan, och i slutet av året började jag även träna yoga här hemma lite då och då på morgnarna.

wP22139981 december började jag yoga regelbundet varje morgon, målsättningen var en halvtimme varje morgon och det gick nästan alltid. Snart började det kännas lite kort bara, och sedan 1 januari 2013 så kör jag ett yogapass på en timme varje morgon.

Det är en helt fantastisk start på dagen! Jag känner mig frisk och stark i kroppen, det finns inget som gör ont. Ryggen är mjuk och smidig och jag kliver lätt upp ur sängen. Jag är långt ifrån någon expert på yoga utan mer en glad och nyfiken nybörjare. Jag provar en ny yogaposition varje dag, en position som jag plockar ur böcker eller tidningar. En del fastnar jag för, andra inte.

Under det här året jag tränat yoga regelbundet har jag i vissa positioner gått från att tex. knappt kunna nudda marken med händerna till att numera kunna lägga ned hela handflatan. Eller från att knappt kunna böja sig framåt till att kunna lägga ned pannan i mina kupade fötter. Det är fantastiskt vad man kan tänja kroppen med yoga, och jag vill aldrig någonsin sluta!

Det här är min yogalärare Jeanette:wPC069154

Annonser

En kommentar till Yoga

  1. Maria skriver:

    Hej! Vilken fin och intressant blogg, känns som vi har en del gemensamt med både yoga och odling 🙂
    Kika gärna på min blogg!
    /Maria

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s