Odling

w_7127596Min passion är att odla det jag skall äta. Det är en enorm tillfredsställelse att producera sin egen mat. Ekologiskt och så närodlat det kan bli. Helst skall det dessutom vara från eget frö..

wP9106834Nyplockat från trädgården: Ringblommor, röd lök (en liten), haricots verts, vaxbönor och tomater.

Jag odlar det mesta (med varierande resultat), till exempel: Squash, pumpa, vintersquash, gurka, melon, aubergin, majs, morötter, palsternacka, rödbetor, kålrot, vitkål, rödkål, grönkål, broccoli, chili, paprika, tomat, ärter, gråärter, bondbönor, störbönor, trädgårdsbönor, purjolök, vanlig lök, vitlök, sallat, spenat, rädisor, mangold, potatis, jordärtskocka, massor med olika kryddor, ätbara blommor och så en del blommor som bara är kul eller snygga också.

wP8062610Kamomill är en av de växter jag har hög prioritet på eftersom jag dricker massor av kamomillte. Jag plockar av blommorna under hela sommaren.

Förutom själva odlandet försöker jag ta vara på det som växer här ändå, som nässlor, målla, rölleka, daggkåpa och annat. Jag gillar att ta vara på ogräset helt enkelt.

w_8290782Körsbärsskörden 2012 – hoppas på mer i år! Huvimaja heter sorten.

I trädgården har vi också svarta vinbär, röda vinbär, krusbär, rabarber, smultron, björnbär, rönnbär och ganska nyplanterade fruktträd: körsbär, päron och fyra sorters äpplen.

wP8314926Våra fantastiska svarta vinbär – stora som vindruvor. Sorten heter Stor-Klas.

Vi bor i klimatzon 6, i skyddat läge blir det klimatzon 5. Jag ser det som en utmaning att knäcka zonerna och försöker få alla möjliga växter att överleva här hos oss.

wP1182287Groddade egenodlade gråärter. Sorten är Jämtländsk gråärt eller Hälsinge gråärt, eller så är det en blandning av dem.

Jag håller också på att odla och trixa under vintern med olika inomhusodlingar, och lite enklare grejor som groddning och spirning.

Annonser

En kommentar till Odling

  1. lenaericsson skriver:

    Vackra bilder! Jag är helt inne på din linje. Att göra sin egen mat är så otroligt tillfredsställande och man har koll på det man äter. Eko och närodlat det är grejen! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s