Grönt & skönt

wP2214027

Jag fattar inte att det är ekologiska och juste grejor som  behöver ha en märkning i affärerna. För mig skulle det kännas självklart om det vore tvärtom – att de oekologiska produkterna var märkta istället och att allt annat bara helt självklart är ekologiskt och vettigt.

Jag är långt ifrån någon rik människa, men ändå är det helt naturligt att jag väljer att handla ekologiskt i första hand. Så om jag kan göra det, då kan alla. Och det handlar inte bara om att det är ett bra miljöval, det är också så extremt mycket mer värt att maten faktiskt smakar något.

wP2214040

Tre burkar oekologiska krossade tomater av lågprismärke kostar lika mycket som en förpackning ekologiska krossade tomater. Men de oekologiska smakar ändå liksom inget. Är man nöjd med blasket som är i de billiga burkarna kan man istället köpa ekologiska och späda ut det med vatten. Samma sak, samma pris men ändå bättre i slutändan.

Inte bara maten vill jag ha ekologisk, utan även allt grejs man använder hemma – så långt det går. Tvättmedel, såpa, diskmedel, schampo, tvål, allt sådant. Herreiminjä, det är ju saker vi kommer i så nära kontakt med varje dag. Klart det måste vara bra!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s