Mitt rödbetshack

ingredienserimg_5144Av de här ingredienserna brukar jag göra vårt rödbetshack, som vi sedan använder till allt möjligt. Jag gör en omgång och sedan räcker den till olika saker i två eller kanske tre dagar beroende på vad vi äter i övrigt. Det går snabbt att göra, cirka 10 minuter.

En näve mandlar
3 råa rödbetor
2 små äpplen
2-3 stjälkar selleri
3 vitlöksklyftor
en halv färsk chili, eller torkad om man inte har färsk
lite himalayasalt

Jag börjar med att köra mandlarna i matberedaren tills det är finhackat. Sedan tar jag i skalade vitlöksklyftor, delad chili och saltet och kör en stund till. Det ska blandas ordentligt. Därefter lägger jag i skalade rödbetor i bitar, urkärnade äpplen i bitar och selleri i bitar. Kör pyttelite i matberedaren, ca 5-7 sekunder. Det ska bara bli ett hack, inte ett mos.

hackimg_5149

Därefter är hacket klart. Det är väldigt lättarbetat och smidigt. Går att forma till ”biffar” om man vill eller man kan ha det som en rödbetssallad eller en färs. Det här är också en bas till mina rispappersrullar som vi just nu äter flera gånger i månaden. Vill man steka det till veganbiffar går det säkert bra men jag har aldrig provat.

Ibland har jag vita morötter i också. Ibland lite färsk ingefära. Det går att lägga till och ta bort lite som man vill. Jag har även gjort det på rödkål när jag inte haft rödbetor hemma. Blev gott det med fast på ett annat sätt.

tacosimg_5154

Idag lade jag en sked rödbetshack i var sitt blad av plocksallat (naturens eget tacoskal). En slice avocado och lite nässelpulver ovanpå det, och denna raw food-taco blir en av rätterna på vårt middagsbord i kväll.

Annonser
Det här inlägget postades i Glutenfritt, Inga tillsatser, Mat & recept, Raw food, Vegan, Whole food. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s