Koriandern har överlevt vintern

wP2264239

Idag har det varit riktigt varm och skönt ute. Snön har rasat från nästan alla tak, utom på utbyggnaden av vårt hus. Där är lutningen inte brant så snön ligger kvar länge. Det droppar/rinner rejält från all snö som smälter i det milda vädret.

wP2264245

Under takdroppet har en av mina kryddlådor tinat fram. Det är plantor jag köpte vid en utförsäljning på en plantskola i fjol, som jag bara stuvade ner i en plastbalja. Eftersom det egentligen inte var kryddor jag hade tänkt odla från början, så blev det också så att de knappt användes. Och sedan blev de bara kvar i baljan inför vintern.

wP2264249

Det mesta i baljan ser dött ut. Men – titta här! Något som lever och spirar. Det är koriandern som faktiskt har klarat sig och nu skjuter upp ett nytt, fräscht blad. Fantastiskt! Men koriander är ju egentligen ettårig – hur går det här till?

wP2264255

Fler fräscha blad hittade jag. Det här visste jag inte vad det var så jag smakade på det efter att jag tagit bilden. Ha ha, nässlor! När jag sedan grävde runt i baljan så hittade jag massor av små nässlor som börjat spira. Tänk att de klarar sig alltid, vilken fantastisk växt.

wP2264267

Sedan tog Algot och jag och städade lite i stallet. Alla djur vi har går på lösdrift så det är inga djur som bor i själva stallet, och därför har det blivit världens avstjälpningsplats de senaste åren. Den här våren skall det bli ändring på det och jag planerar stort röj och städ i stallet. Idag började vi och blev faktiskt klara med en liten hörna. Algots medverkan var förstås av det mer ohjälpsamma slaget. Han är fenomenal på att riva ut allt det som jag sopar ihop. Men roligt hade vi ändå.

Annonser
Det här inlägget postades i Odling, Personligt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s