Mot min torra vinterhud

wP2224098Det här är två krämer jag inte klarar mig utan, speciellt inte nu när det är vinter och det är så himla torrt inomhus med allt eldande.

1. Aloekräm för torr hud, från Eilas hudvårdsprodukter. Den här aloekrämen med 70% aloe vera är bara helt makalöst fantastisk. Jag har använt den i närmare 20 år, och även om jag provar andra produkter då och då så är det den här jag ständigt återkommer till. Det är som den lagar torr hud! Nackdelen är att den är ganska smetig och det tar ganska lång tid innan den absorberas av huden, så det är inget man bara stryker på och sedan är i farten igen. Jag gör så att när jag duschar på kvällen, så tar jag och smörjer in händer, fötter och armbågar med ett tjockt lager aloekräm, och så får det mojsa in sig under natten. Det räcker med 1-2 sådana omgångar i veckan för att hålla huden helt mjuk.

Den här aloekrämen innehåller bara naturliga ingredienser och är juste rakt igenom. Den är rätt dyr, men eftersom man bara behöver använda den någon gång i veckan räcker den länge. Jag brukar köpa en stor förpackning två gånger om året, men nu när fler i familjen upptäckt den så går det åt lite mer.

2. Body butter för extra torr hud, från The Body Shop. Av någon anledning har jag väldigt torra fotknölar, och även en torr cirkelrund fläck ovanpå foten. De här partierna är så torra att aloekrämen inte räcker till, utan där får jag använda mig av de riktigt feta grejorna från body shop. Jag har ingen direkt favorit utan håller på att prova mig fram bland sorterna, just den här är med kakaosmör och är helt okej. Men det måste vara den för extra torr hud, de andra är för blaskiga.

 

Annonser
Det här inlägget postades i Grönt & skönt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s