Årets första bakslag – löss på rucolan

wP2214044

Men åååååhh! VAR KOMMER DE IFRÅN? Plötsligt bara finns de där och grusar alla ens odlingsdrömmar. Jag förstår inte… dyker de bara upp från ingenstans? Finns det bladlusägg överallt omkring oss som bara väntar på att det skall finnas små späda växter att sätta tänderna i?wP2214060

Rucolan jag satte 18/1 har hunnit bli så här stor och fin. Jag har nypt av lite toppskott och smygsmakat lite, och det har känts perfekt. Men nu är rucolan helt invaderad av löss. Bara rucolan – det som står runtom (vintersallat, persilja, basilika, salladslök och squash) har inga löss alls.

wP2214042

Även om jag hatar lössen så är det fascinerande att de liksom har en hel värld där i mina rucolakrukor. Stora löss tar hand om de små.

wP2214046

Lite småsnyggt också, kul att fota. Men jag vill INTE ha dem på mina växter. Jag vet hur de förökar sig med raketfart och bara manglar ner allt till slut.

wP2214053Nu är plantorna nerklippta, jord och krukor hamnade direkt ute i minusgrader. Bordet jag höll till på är avtorkat, rucolan minutiöst noga sköljd och det blir sallad med rucola till middag.

Suck vad trist med bakslag. Men jag tar och sätter nya rucolafrön i helgen.

 

Annonser
Det här inlägget postades i Odling. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s